Снимка: БГНЕС

"Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс", заяви адвокат Менко Менков пред bTV, който защитава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според адвокат Менко Менков тълкуванието на случая и пресконференцията, дадена късно в петък от Кирил Петков и Бойко Рашков имат само едно тълкувание - министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов.

Адвокат Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

Още по темата
Прокуратурата ще прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство, каза още той.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен е Менков.

„Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая.

"Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване", заяви адвокатът.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase