Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" заявиха, че вече не виждат смисъл да се разговаря за съставяне на правителство, след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП.

Ние полагаме максимални усили да бъде съставено правителство. Изправени сме пред няколко кризи. Проблемът е, че след изявлението на Слави Трифонов математиката не излиза. Това заяви в "България сутрин" депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Юлиян Ненчев.
Oще по темата


"Докато ИТН не се върнат на масата, много трудно ще се състави правителство. Надавам се да преосмислят позицията си, защото кризата чука на вратата. България има нужда от надпартиен кабинет. Ние многократно сме заявявали голяма подкрепа към служебните министри, но ГЕРБ и ДПС са партиите, до които не искаме да се доближаваме. Президентът избра БСП, сега те са на ход", допълни още депутатът от ИБГНИ пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и срещата на Мая Манолова със Слави Трифонов, за която лидерът на ИТН разкри в телевизионно интервю.

"Манолова уведоми парламентарната ни група, не е имало нищо скрито. Слави каза доста неща в интервюто си. На срещата е станало ясно, че ние няма как да подкрепим предложения кабинет. Няколко пъти от ИТН ни обвиняват, че заради нас са направили промени в проектокабинета, това не е така. Сами видяхме Петър Илиев...", посочи Ненчев.

Относно изказването на Христо Иванов, че е видял предизборна борба в Корнелия Нинова, Ненчев отбеляза, че БСП е в специфична ситуацията.

"Логично е да има такъв елемент, въпреки че на преден план трябва да стои съставянето на редовно правителство, защото хората не се интересуват от вътрешнопартийни боричкания", смята той.

Според него при евентуални нови избори нищо няма да се промени.

"Съставянето на правителство на всяка цена не бихме направили, с ГЕРБ и ДПС - няма как. Хората не искат Борисов да се връща на бял кон. Нямаме притеснения на изборите. Не ни е страх, готови сме. България има нужда ИТН да се върнат на масата. Картите са в тях, те решат дали да се ходи на избори или не. Те саботират и третия мандат. Не приемаме тезата да се свърши една работа, ама не е важно кой ще я свърши", категоричен е Ненчев.

От ИБГНИ заявиха за пореден път категоричната си подкрепа към Румен Радев на предстоящите президентски избори.

"Г-н Радев развали много сметки, показа, че е държавник. Борисов създаде проблем за обществото, а не служебните министри", посочи гостът на Мария Константинова и Мирослав Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

Пламен

преди 2 години

И защо мислиш че хората НЕ искат Борисов да се върне на власт тези 20 % да не са от въздуха .

159

Анонимен

преди 2 години

Кои сега са на политическия ринг: еддин бивш СИКаджия, който окраде България и сега пак иска да краде, един шоумен, който с трима сценаристи иска да разсипе държавата, костоваци, след 20 години изпълзяли от пещерата под името ДБ и протестъри, които хората не припознават. А България затъва и съседните държави, с които искахме да се обединяваме, не искат да чуят за нас. Дори и Зоран Заев вече се подиграва с нас и ни нарича татари.

158

Ало

преди 2 години

Да престанат да говорят от името на народа

fallback