Днес премиерът Бойко Борисов, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, инспектира скоростния път, който трябва да свърже магистрала "Хемус" с Видин. По време на живо включване във Facebook той коментира нападките към него от последните дни и искането на БСП за национален вот на недоверие.

"Отворихме границите на България 2-3 седмици преди другите държави. Бяхме предпазливи и това ни се отплати. Българската иконимика и стопанство заработиха по-рано. Надявам се туристическият ни бранш да привлече българите на нашето Черноморие. А не с такава радост да чакат решението ни с Мицотакис да отворим границите. Ето един прекрасен пример българите да подкрепят българският туристически бранш, а не да протестират срещу него, избирайки други дестинации. Не да ни питат всеки ден как ще подкрепим българският туристически бранш, а да привлекат българите, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция", обясни премиерът Борисов. 

"Ако някой иска да сравни икономиката на България с Германия и Франция, съжалявам", заяви премиерът.

Днес превозвачите отново планират да излязат на протест, но премиерът увери, че е изпратил министрите си да говорят с тях. А за вота на недоверие на БСП, той бе категоричен: "Колкото пъти го направят, толкова пъти ги бия. Ако мисля дори за това, значи му обръщам внимание. Няма лоша реклама, така че колкото искат да говорят, да пишат."

Той обясни, че публикуваните негови записи са всъщност така нареченият "дийп фейк": "На форума в Давос ни обясняваха как взимат интервю след интервю на един кмет и после с неговите думи задават какво да каже. Видяхте и президента Обама, как го бяха направили. И на президента Путин. Така че, сега ми подготвят такива неща, но това само ме прави по-силен."

"Промених се към по-добро", отговори Борисов на думите на Цветан Цветанов, че се е променил и вече не е престижно да е част от ГЕРБ.

Запитан за клиповете, които Васил Божков публикува, Борисов заяви: "Да се върне, да си плати данъците. Да ги върне, никой не го е закачал. Повтарям, сигналът за заплахите за убийство дойде от неговите съдружници. Как де не ги разработим? 

Бойко Борисов получи и наградата "Дядо Йоцо гледа", която спечелил още през 2018 година.

"Радвам се на това, което правим. По-добре, като го правим, да го правим, както трябва. Трафикът върви, развива се. Което сме обещали, ще стане", уточни той в заключение за АМ "Хемус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase