Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След като от ВМРО обявиха, че ще се явят на изборите за ЕП самостоятелно и водач за листата им ще е настоящият настоящия евродепутат Ангел Джамбазки, от НФСБ призоваха коалиционния си партньор да размисли.

Според НФСБ патриотите заедно са по-силни.

Oще по темата
"Останахме изненадани от неочакваното решение на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент“, посочват от политическата формация в съобщение до медиите.

Всъщност решението на ВМРО дойде няколко дни, след като от НФСБ поискаха лидерът им Валери Симеонов да води листата на "Обединени патриоти", ако има общо явяване на европейски избори, или да води листата на партия НФСБ при самостоятелно явяване, или листата в друга бъдеща коалиция.

Сега обаче позицията им гласи: "През последните два месеца водим двустранни преговори с ВМРО за съвместно явяване на изборите за Европейски парламент. За съжаление, с решение на ръководството на ВМРО тези разговори бяха прекратени едностранно, без предизвестие. Водени от дълга си към нашите избиратели и желанието да бъдем единни в името на бъдещето на България,  ние за пореден път подаваме ръка на партньора ни ВМРО. Убедени сме, че родолюбивите идеали, които отстояваме заедно в българския Парламент не трябва да бъдат жертвани заради лични интереси и тяснопартийни егоизъм и амбиции".

От НФСБ припомнят, че те бяха в основата на  патриотичното обединение през 2014 година.

"Точно в името на това единение НФСБ извърши саможертва и оттегли своята кандидатура на президентските избори през 2016 г., отстъпвайки на колегите от ВМРО и "Атака“ президентското и вицепрезидентското място. Това донесе и най-високия успех за патриотичното обединение в цялата история на България. Затова, призоваваме нашите съмишленици от ВМРО да променят своето решение за самостоятелно явяване на евроизборите и да се върнат на масата на преговорите в името на всички български патриоти и на България", призовават от партията на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 години

Такава грешка са тия,че трябва веднага да се оправи!

18

тя

преди 5 години

Ще зове я , щото иначе са аут !

17

Само стой и гледай

преди 5 години

Къде отиват патрЕотите. В небитието, разбира се, където им е мястото!

fallback