Снимка: БТА

Заедно или не на евроизборите, важното било патриотите да продължат управленската програма, която имат заедно с ГЕРБ и кабинетът да изкара целия си мандат, смята лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Още по темата
Коментарът му дойде, след като вчера от НФСБ намекнаха, че е много вероятно да се явят самостоятелно на евровота, защото обсъждането на формата за изборите за ЕП в коалицията на патриотите било станало безрезултатно.

Според Сидеров разговорите в "Обединени патриоти" не са пресъхнали, но било нужно лидерите и на трите партии във формацията да заявят желание за диалог.

"Няколко месеца наред настоявах за отговор, за някакво решение как ще се явяваме на евроизборите. След това се отказах, защото колегите ми някак си отбиваха този въпрос – имало време, трябвало да помислят, и се отказах да питам, защото излизаше, че "много ми е зор". А не ми е зор. Даже в момента този въпрос не ми е основен", заяви Сидеров.

Според него не може да се каже предварително дали ако трите партии се явят отделно на евроизборите, ще ги загубят.

"Но е възможен и такъв вариант. Аз не мога насила да събера трите партии. Ако номинацията на Валери Симеонов в НФСБ и на Ангел Джамбазки от ВМРО е някакъв косвен знак, че искат да се явяват самостоятелно, то е добре да си го кажем ясно, културно и цивилизовано и най-вече да кажем на обществото, че както и да се явяваме, това не се отразява на довършването на управленския мандат", коментира лидерът на "Атака".

Той обяви, че бил готов дори да подпише и споразумение да няма нападки и удари под кръста по време на кампанията за евроизборите. Сидеров посочи, че все още не знае дали би приел да оглави листата на партията за евроизборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase