Снимка: Архив, БТА

Според вицепремиера Красимир Каракачанов разумният вариант е "Обединени патриоти" да се явят заедно на изборите, но не било ясно какво ще стане. По думите му хората, които са подкрепили на изборите "Обединени патриоти" искат да има диалог между трите партии.

Още по темата

"Дали ще има коалиция "Обединени патриоти" за евроизборите, както казват нашите братя мюсюлмани – иншааллах", коментира Каракачанов.

На въпрос къде е проблемът и дали е във водача на листата, лидерът на ВМРО заяви, че не знае, защото не се е стигнало до разговори. Според него е необходимо да бъдат направени вътрешни избори за водач на листата в "Обединени патриоти".

"Ако няма да стигнем до споразумение, ние ще се регистрираме за участие в евроизборите", обясни Каракачанов, цитиран от "Фокус".

"Колегите от НФСБ предложиха на Коалиционния съвет промени в ръководството на ПГ на "Обединени патриоти" и от "Атака" си тръгнаха. След тази среща е като преди тази среща – нищо ново", обобщи Каракачанов.

Представители от трите патриотични формации се събраха по-рано днес на коалиционен съвет, за да обсъдят предстоящите евроизбори и явяването им заедно с обща листа. Малко след началото обаче от "Атака" напуснаха срещата, недоволни, че се обсъждат "битовизми".

"На Коалиционния съвет на "Обединени патриоти" започнаха да се обсъждат битовизми, които нямат общо с явяването на евроизборите", заяви зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов.

Според него страхотно впечатление прави, че вече се излъчват кандидати за листи, но никой не задава въпроса на коя листа.

По думите на Чуколов е била предложена и кандидатурата на Петър Москов от страна на ВМРО. Според Красимир Каракачанов обаче такова нещо нямало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase