Снимка: БТА
fallback

Политически престрелки, взаимни обвинения и още спорове – в навечерието на евроизборите. Състояние на постоянен скандал ли е нормалната форма на политически диалог?
Oще по темата


"Президентът каза, че това управление е довело страната до катастрофа. Изходът от нея според държавния глава е нови избори. Очаквам скандали до евроизборите. Радев подсказа, че би могъл да подкрепи политически проект. Но не е обещал да прави партия. Зад него има много хора, които го карат да избърза с анонсирането на политически проект. Той се поддава на този натиск от полускрити хора. Докато е президент, той нищо не може да направи. Все още не се знаят тъмните сили зад Радев. Но те ще излязат на светло", посочи социологът проф. Михаил Мирчев в "Денят ON AIR".

Според него ГЕРБ загуби част от своя рейтинг. "Те тръгнаха в негативен тренд. БСП пък започнаха да имат позитивен рейтинг. Ако БСП води, няма да води с бройка депутати, но може да изпревари ГЕРБ морално", добави още проф. Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

"Радев ни сравни почти с Венецуела. Това не е така. Позицията на държавата се формира от правителството. Конфликтът на президента с правителството не е в негов плюс. Президентът имаше много елегантен ход, от който не се възползва – можеше да си замълчи и да не споделя позицията си за Венецуела. Радев се поддава на натиск. Обявяването на политически проект винаги носи напрежение. Някои от тъмните личности зад Радев вече са ясни. Решетников каза, че позицията на президента ни е правилна", подчерта журналистът Евгени Петров.

Той изтъкна, че не би заложил на победа за БСП на евроизборите. "Хората в социологическите проучвания отговарят, все едно става дума за парламентарни избори. Още им е рано", отбеляза журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Георги

преди 5 години

Радев е една проста пионка на Москва. Кремъл го приема като слабоумен и непрекъснато го използва за какво ли не.

68

дедо Ви

преди 5 години

Президентът ни си е на правилната позиция! Имало социализъм, корупция и празни щандове във Венецуела. Да! След като им наложиха ембарго? Защо го наложиха, защото Венецуела не допуска собственост на тексаските петролни магнати в собствените си петролни залежи! А те са готови да повторят Ирак и Либия за да владеят венецуелския петрол!! А нашите евро послушковци дори нямат смелостта на собствена политическа позиция а чакат командата от Брюксел! Всичко останало е бла бла.

67

гражданин

преди 5 години

Да!

fallback