Снимка: Булфото

Вицепрезидентът Илияна Йотова предупреди, че ако бюджета за догодина не регулира неравенствата и бедността в България, протести ще има.

Още по темата

"Идвайки насам тази сутрин, чух финансовият министър г-н Горанов, който каза, че въпреки протестите, няма да се намали данъкът върху старите коли и "Гражданската отговорност", защото, видите ли, от 6 до 10 лева, както те са го изчислили, за най-старите автомобили и двигателите, които отделят вредни емисии, това не бърка толкова в джоба на българина. Ако това е единственото повишение за джоба на българина, сигурно няма да е такъв ефектът, за съжаление то е едно от многото", посочи тя във Варна.

Във връзка с протестите в цялата страна от изминалите дни тя добави, че всичко зависи от това колко бързо и колко адекватно се взимат решения от страна на изпълнителната и законодателната власт.

"Хората искат реално решение на проблемите си. Искат да имат нормални цени на горивата, поне средноевропейски. Това зависи и от държавата, защото тя може да има регулации", каза настоя Йотова.

Тя допълни, че държавата има възможности да помогне при регулирането на процесите, без това да се счита за национална помощ и нарушение на принципа на конкуренцията.

Вицепрезидентът призова с бюджета за 2019-а да се гарантира спокойствието на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase