Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase