Още преди да бъдат внесени в парламента кандидатите за нови министри на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта, от БСП излязоха с декларация, в която се обявявиха против тях.

"Предложените нови министри ще продължат досегашната вредна политика на правителството. Това е отчаян ход, с който управляващите се опитват да си купят време. Дори и да го получат, то ще бъде агония, до следващия конфликт в управляващата коалиция", пишат от "Позитано" 20.

Още по темата

"Решението на министър-председателя да освободи трима от своите министри, за да изпусне до известна степен част от напрежението, което самият той създава в обществото с решенията си, няма как да ни радва. Ще бъдат пожертвани пешките, за да се запазят висшите фигури на шахматната дъска", коментира пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Валентин Ламбев.

По думите му рокадите няма да доведат до промяна в политиката в ресорните министерства.

"Присъствието на БСП утре в парламента, когато ще се гласуват тези кандидатури, ще бъде не толкова, за да легитимираме вече взетото решение от страна на премиера Борисов, а по-скоро, за да дадем знак, че опозицията е там и тя не приема този начин на подмяна на министри, с чиято подмяна се цели замазване на проблемите във всички сектори в държавата" подчерта Ламбев.

По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че в четвъртък ще бъдат внесени трите министерски оставки в парламента. Предвижда се тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков да бъдат сменени с Александър Манолев (Министерство на транспорта), главният секретар Младен Маринов (министър на вътрешните работи) и Петя Аврамова, която сега е депутат и е бивш зам.-кмет на Враца (Министерство на регионалното развитие).
 

Коментари Напиши коментар

12

До 11

преди 9 месеца

"Та кого ще мачкате в неделя,че не се сещам.Комуняги,вярвате ли
си?Мечтии,мечтиии.С червени баби и дедовци ли ще правите революция."

Работата е там, че това са организирани платени протести за милиони. Плаща банкерът Цв.Василев. Той има пари. Нали ги открадна от хората, а сега се страхува от правосъдието и иска да си спаси кожата, с опити да свали правителството и да настане хаос.

Ще бъде пълно с ***, провокатори, анархисти, червени бо.клуци и всякаква плява. А те искат да спасят Василев

11

Камата

преди 9 месеца

Та кого ще мачкате в неделя,че не се сещам.Комуняги,вярвате ли си?Мечтии,мечтиии.С червени баби и дедовци ли ще правите революция.

10

Анонимен

преди 9 месеца

Мен никой не ме организира, нямам фейсбук, но в неделя съм там с още няколко човека!
Не искам да ме управлява ОПГ от шофьорите и фризьорките на БКП!
Тези личности от Гроб не ме представляват!