Снимка: Булфото

Министерските оставки провокираха опозицията да заподозре, че има колебание сред управляващите дали наистина да смени Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

Още по темата
Причината – точката с промените в Министерския съвет не е включена в дневния ред за работата на парламента през тази седмица.

"Защо ги няма дълго прокламираните оставки? Колко коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно ще има ли промени в кабинета, то бяха сини каски, зелени каски, но в този дневен ред няма оставки, това означава ли, че няма да бъдат внесени и има разколебаване?", скочи социалистът Драгомир Стойнев.

Шефката на парламента Цвета Караянчева обаче му обясни, че премиерът Бойко Борисов вече информира, че ще внесе предложението си за кадрови промени в МС в четвъртък, така че ще влязат в дневния ред като втора точка утре.

Утре Борисов ще внесе в Народното събрание искане да бъдат освободени тримата министри, които подадоха оставки заради катастрофата край Своге.

За мястото на министъра на регионалното развитие Николай Нанков министър-председателят ще предложи депутата и бивш зам.-кмет на Враца Петя Аврамова, сегашният главен секретар на МВР Младен Маринов за вътрешен министър на мястото на Валентин Радев, а Александър Манолев - зам.-министър на икономиката, за министерството на транспорта вместо Ивайло Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase