Снимка: Булфото

Министерските оставки провокираха опозицията да заподозре, че има колебание сред управляващите дали наистина да смени Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

Още по темата
Причината – точката с промените в Министерския съвет не е включена в дневния ред за работата на парламента през тази седмица.

"Защо ги няма дълго прокламираните оставки? Колко коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно ще има ли промени в кабинета, то бяха сини каски, зелени каски, но в този дневен ред няма оставки, това означава ли, че няма да бъдат внесени и има разколебаване?", скочи социалистът Драгомир Стойнев.

Шефката на парламента Цвета Караянчева обаче му обясни, че премиерът Бойко Борисов вече информира, че ще внесе предложението си за кадрови промени в МС в четвъртък, така че ще влязат в дневния ред като втора точка утре.

Утре Борисов ще внесе в Народното събрание искане да бъдат освободени тримата министри, които подадоха оставки заради катастрофата край Своге.

За мястото на министъра на регионалното развитие Николай Нанков министър-председателят ще предложи депутата и бивш зам.-кмет на Враца Петя Аврамова, сегашният главен секретар на МВР Младен Маринов за вътрешен министър на мястото на Валентин Радев, а Александър Манолев - зам.-министър на икономиката, за министерството на транспорта вместо Ивайло Московски.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 месеца

Давате ли си сметка че самото съществуване на тази партия с този формат в европейска страна е повече от абсурдно.това говори красноречиво за деградацията на народа ни от 70 икусур години.само им вижте подпухналите от преяждане муцуни.това разбира се се отнася за всички други партии от същата люпилня.да се пръснеш от кражби и оставиш най големите си подръжници да умират от глад.този абсурд може само у нас...бедна ми бедна българийо...

17

Тошко

преди 7 месеца

БКП/БСП са терористична организация, официално обявена за престъпна!

16

Анонимен

преди 7 месеца

При това Герб извършва фалити, докато МВФ осъществява надзор над нас - а това е трудна работа.