Снимка: Колаж Dnes.bg

Общ преглед
В четвъртък ще бъдат внесени трите министерски оставки в парламента. Това заяви премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет в Министерския съвет.
Още по темата
Той обяви и кои са кандидатите, които ще сменят тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.

"За да не се спекулира с имена, ще ви кажа за кандидатите, върху които сме се спрели. За Министерството на транспорта - Александър Манолев, досега зам.- министър на икономиката. За министър на вътрешните работи - главният секретар Младен Маринов, за Министерството на регионалното развитие - Петя Аврамова, която сега е депутат и е бивш зам.-кмет на Враца", каза той, цитиран от "Фокус".

Премиерът добави и че има мнозинство и трите оставки да бъдат подкрепени.

Той допълни, че не може да се каже, че министрите в оставка имат вина за трагичния инцидент в Своге, но няма как да да се направят, че нищо не се е случило.

"Колкото и да е широка фразата политическа отговорност - тя трябва да се понесе", каза още той.

Борисов обяви и че следващия понеделник отново коалиционният съвет ще се събере.

"В споразумението пише, че назначаването на нови министри трябва да се съгласува", уточни премиерът. "Радостно за мен е, че всички колеги дават добра оценка за министрите и за свършеното от тях", заяви Бойко Борисов.

До рокадите в правителството се стигна след тежката катастрофа с автобус край Своге, която отне живота на 17 души. След трагедията премиерът поиска министрите на вътрешните работи, на транспорта и регионалното развитие да поемат отговорност и да се разделят с постовете си.

Коментари Напиши коментар

70

ДО 50

преди 10 месеца

УРВИ

69

Траджедия

преди 10 месеца

Господа и дами най долният абзац в новината е ,че тик вата обяви че има мнозинство предложенията да бъдат приети?? Това е като резултата в уговорен мсч. И нямало диктатура?? Може пък много от Гръб и огладнели прахосници - О П да са против?? Да?? Надали!! Както в конгресите едно време на партията в която са били Бб и Цц.! Приема се единодушно.Дали някой би посмял от Гръб да е против,а?? Смел някой с мозък ?? Да бе ,откъде

68

Анонимен

преди 10 месеца

Това ли е Маджо или....?!