Архив: Булфото

В петък ще бъдат назначени двете основни експертизи по разследването за тежкия пътен инцидент край Своге, при който загинаха 17 души. Ще бъдат изследвани асфалтовите проби, както и качеството на мантинелите. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров в парламента.

"По отношение на асфалтовите проби ще се преценява съответствието им на така наречената рецепта за асфалтова смес и особено елементи, свързани с варовик или варовикови смеси", обясни той и допълни, че с това ще се заеме вероятно австрийска фирма.

Цацаров коментира, че е чул много спекулации по случая, както и за министерските оставки. Той призова политиците да не се упражняват на тази тема, за да трупат рейтинг.

"Тук бе изтървана една фраза: "Убихте 17 човека" /б. ред. Репликата е на соцлидерката Корнелия Нинова към управляващите/. Много е лесно да се раздават присъди в тази страна. Ние ще си свършим работата, но не използвайте това за политически цели. Грозно е", отсече той.

Цацаров нарече спекулация и твърдението, че е ясен виновникът и това е само шофьорът.

Още по темата

"Ние работим с пълна интензивност по всички версии - шофьор, превозвач, път и начин на изграждането на пътя. Никоя линия на разследването не е пренебрегната", настоя той.

Главният прокурор коментира и номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър.

"Мога да дам само много добри оценки за него. Като професионалист е човек, с който работим много добре, и е човек, който познава добре професионалните проблеми на полицията. Единственото ми притеснение е, че като министър ще бъде залят и с политически проблеми", каза Цацаров.

Попитан дали ще става член на Конституционния съд, Цацаров отсече, че не му се коментират слухове.

"Има истина, че оттук ще тръгна към Съдебната палата, а не към Конституционния съд", категоричен бе Цацаров.

"Мандатът не е смисълът на моя живот. Животът ми не свършва с мандата", отговори той на въпрос какви са плановете му след изтичането на мандата му.

Главният прокурор засегна и проблема със забавянето на експертизите и като основен проблем изтъкна недостига на съдебни медици.

"Във Видин, Враца, Монтана експертизите се обслужват от един съдебен медик. Този проблем трябва да намери държавно решение".

Коментари Напиши коментар

14

Дядо Радой

преди 7 месеца

Ех, Ца Ца,Ца Ца!

13

Анонимен

преди 7 месеца

В България много съдии и прокурори са членове на масонски ложи............затова съдебната система е толкова зле....................високи заплати................резултати от работата им..............нулеви!!!

12

Анонимен

преди 7 месеца

Много работят,по всички версии, ама за кого , това е въпроса???