Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Макар и "след дъжд качулка", и другата фирма от консорциума, строил отсечката край Своге, отстранява нередности по пътя.

Oще по темата

Без да споменава имена, регионалният министър Николай Нанков заяви, че по линия на гаранционните си ангажименти една от фирмите е започнала тези дейности в понеделник, а другата - днес.

"Току-що получихме писмо, това е след дъжд качулка, но по категоричен начин виждаме, че действието на АПИ по това да търси гаранционната поддръжка, е била правилна като логика“, коментира министърът пред журналисти в МС.

Нанков заяви категорично, че ще има санкции за забавянето.

Според него това е първи случай тази година, в който строител отказва да отстрани дефекти в определения срок.

"Фактът, че след това започва, не искам да си помислям, че трагичното събитие е довело до съвестта на някои хора", заяви министърът.

Нанков уточни, че пътят е приет по документи от АПИ, като частна лаборатория е правила пробите, на база на които е станало това.

Вчера обаче беше обявено, че според извършените сега проверки материалите не отговарят на нормативните изисквания.

На въпрос дали Пътната агенция работи с лабораторията на сина на председателя на Надзорния съвет на "Трейс груп" Николай Михайлов, Нанков каза, че въпросът е важен, но само разследващите могат да го коментират. Министърът обаче допусна, че е възможно да има конфликт на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 5 години

При такива завои в Германия има ограничения до 60 км/ч, но настилката е по-грапави, явно качеството е друго и има сцепление с гумите. Тук у нас ограничението било 30 км/ч, а шофьорът е карал с 40 км/ч. Фирмата, която е правила некачествения ремонт не искала да отремонтира рисковите участъци, а сега след трагедията при която загинаха 17 невинни човека, се втурнали да оправят и да заличават дефектите по пътя, за да не лъсне престъпното им спестяване на материали и качество.

62

Щирлиц

преди 5 години

Отстраняват дефекти!?Незабавно тези фирми трябва да бъдат отстранени!!

61

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен, само дето тоя ремонт е правен по времето на Орешарски. Изненада, комунистите са виновни... ужас.

fallback