Снимка: БГНЕС

Готовност да преговарят  ГЕРБ след парламентарните избори за общо управление на страната обявиха в Пловдив лидерът на ДСБ Атанас Атанасов и бившият премиер Николай Денков.

Двамата обаче уточниха, че това може да стане само ако разговорите се водят за реализирането на програмата на ПП-ДБ и в тях да не участва лидерът на ДПС Делян Пеевски, съобщи "24 часа".

"В политиката съм се научил никога да не казвам никога. Надявам се да се разберем с ГЕРБ за съвместно управление. Иначе има опасност да влезем в спирала на избори и да ни управляват служебни правителства", заяви Атанасов.

Според него последните нападки между политиците от ГЕРБ към ПП-ДБ повече били за мобилизиране на електората за предстоящия вот.

Николай Денков добави, че преди да се седне на масата за преговори с ГЕРБ, те трябва да се отърват от опеката на Делян  Пеевски, който им бил на практика началник.

Атанасов изрази притеснение от предстоящото купуване на гласове.  Той добави, че щяло да има 300 000 гласа за пазаруване.

Никола Минчев и Радан Кънев, които ще участват на изборите за евродепутати, заявиха, че основните приоритети, които извеждат в своята кампания, са сигурността, борбата с корупцията и развитието на икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase