Снимка: БТА

Със срещата на премиера Бойко Борисов и президента Владимр Путин е възобновен диалогът с Русия, но не е постигнато нищо конкретно. Това коментира соцлидерката Корнелия Нинова по повод посещението на министър-председателя в Москва.

"От посещението на Борисов и министрите очаквахме много повече конкретика. За съжаление не е имало срещи между български министри и техните руски колеги по конкретни теми и споразумения и нищо конкретно не е договорено", настоя Нинова.

Още по темата

По думите й Борисов се е опитал да поправи собствените си грешки от спирането на енергийните проекти, но според левицата не е успял.

"Извинява се и търси прошка от Путин, но за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите ползи за националния интерес на България", настоя тя.

Според нея замразяването на Южен поток и "Белене" ще струва много за националния интерес на България.

Тя уточни и че Русия е готова да се включи в проекта за "Белене", но едва когато България си изясни какво иска.

"Нашето правителство явно още не е изяснило, очкваме поне внасянете на отпадането на мораториума. Да се дадат конкретни сигнали, общи приказки не работят", настоя тя.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък призова министър-предесдателят да представи резултатите от срещата с руския президент пред българските депутати.

"Имаме откъслечна информация от медиите. В паралментарна република би било добре премиерът да ни запознае с резултатите от срещата, за да коментираме факти", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase