Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От всички политически скандални теми, които върлуват из общественото пространство, най-присърце взимаме тази с корупцията. След дебат и кастинг между двама кандидати парламентът реши, че шефът на новия антикорупционен орган ще бъде Пламен Георгиев. Обсъждането премина както подобава – с много напрежение между управляващи и опозиция.

Oще по темата
"Очаквам новият антикорупционен орган да покаже, че няма да се бави работата и че ще има резултати. Превенцията трябва да се засили, за да може хората, които биха могли да бъдат подложени на корупционен натиск, да знаят, че има орган, който ги пази. Надявам се да се подхожда безпристрастно", подчерта депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

В студиото на "Денят ON AIR" гостът поясни, че в българската история регулаторите често са били избирани от парламента. Мандатът на този орган не върви с този на парламента, допълни Гаджев.

Темата се прехвърли и към един от последните дипломатически скандали, на които бяхме свидетели – този с изказването на руския патриарх Кирил към речта на президента Радев по случай 3 март.

"Изказването на патриарх Кирил беше остро. Останалите му изказвания не бяха така. Публикуваното видео, на което той се държи назидателно към Радев, беше унижение към страната ни. Искаме да видим в крайна сметка как е отговорил президентът. Няма как някой да не е водил бележки на срещата. Ако Румен Радев наистина е отговорил по начина, по който написа, то аз с две ръце ще го аплодирам", категоричен бе народният представител пред Bulgaria ON AIR.

По линия на сделката между ЧЕЗ и пазарджишката компания "Инерком" Гаджев напомни, че много внимателно трябва да се обсъжда темата, тъй като всичко това се наблюдава изкъсо от чуждестранните инвеститори. Тях би ги интересувало до колко държавата може да се меси в частни търговски взаимоотношения, изтъкна той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Леле.......що не се гръмнат бе??? Мале мила, тия цветарчета така се оплетоха, че вече и костенурките ще им се смеят! Макар, че никак не е смешно! "Антикорупционен орган" назначен от корупционери!!! Ха-ха-ха-ха.....това вече даже не е и подигравка! ОЩЕ ЕДИН БЕЗМИСЛЕН ОРГАН! А колкото до патриарха......КОГАТО нашите "политици" се опълчат на разните краварски, брюкселски или всякакви други НАМЕСИ В НАШИТЕ РАБОТИ, тогава ще ги признаем за български патриоти! А докато си трайкат.....ПАРДОН......

13

Анонимен

преди 6 години

От ялов закон с ялов орган нищо не може да се роди! А междувременно, всичко се ***!

12

Анонимен

преди 6 години

Не знаех че руският патриарх е дошъл да ни напада и Радев е трябвало да ни защити току що научих нещо ново. От ГРОБ се носи смрад на глупост, некадърност и сервилнечене пред 3 папи евро-либерали и подтискане и прогонване на българите.

fallback