Снимка: архив "Булфото"

Шефът на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев отрече категорично всички обвинения на БСП за политическа зависимост и коментира, че е разочарован от дебата в парламента за избора му на тази длъжност.

По време на разискванията социалистите скочиха, че Георгиев е бил зам.-министър на правосъдието в кабинета "Борисов 1". Те настояха, че той е бил наблюдаващ прокурор и по досъдебно производство срещу Ваньо Танов.

"Наслушах се на страхотни глупости, което ме разочарова. Толкова години съм си градил авторитета и да се политиканства на мой гръб, не мисля, че беше достойно. Няма да допусна някой да твърди, че съм обвързан с когото и да е - никога не съм бил член на политическа партия, поканен съм като независим експерт в кабинета, после съм бил в независим орган - КОНПИ", отсече Пламен Георгиев.

Още по темата

Той обясни и че прокуратурата е установила съдържанието на разговора между Ваньо Танов и Бойко Борисов, имало е проверка, с която обаче той няма нищо общо.

"Такъв разговор не съм чул и няма как да го чуя. Беше установено, че няма никакви нарушения с воденето на делото до момента, в който съм наблюдаващ прокурор", каза Георгиев.

Той обеща и че добрите резултати на КОНПИ до момента ще бъдат пренесени и в новия орган.

"Вече имаме няколко реализации, очаквайте тези седмици нови и нови резултати и разкрития, ще бъдат хванати хора с пари", увери Георгиев без да дава подробности.

Той аргументира независимата си работа и с това, че по дело, по което е работил той, е бил вкаран в затвора политик за корупция - Митхат Табаков.

Пламен Георгиев не разкри кой ще избере за свой заместник, но бе категоричен в неговия професионален профил -  човек, който познава оперативната работа и който разбира от отнемане на имущество.

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 4 години

Тоя суджук и досега беше начело на друг орган който уж бореше корупцията , но резултатите му бяха нулеви! И на новата длъжност резултатите му ще са нулеви , ще бори корупцията като е прикрива, както прикриваше престъпниците и като прокурор!

35

Анонимен

преди 4 години

Още един лакей на Суджука, на когото ще плащаме петцифрена заплата.Отвратително.Който е млад - да се маха от Корупционния ке-неф.

34

a

преди 4 години

Пацо да почва пълна и задълбочена ревизия и запор през тва време до 10 години назад над Делян Пеевски,който последно декларира,че притежава влогове и акции към 80 млн. лева.Това ако направи ще докаже,че е независим и всички са равни.Разбира се това никога няма да стане, защото е слуга на Боко и ДПС.