Снимка: Булфото, архив

Най-логичната версия за убийството на бизнесмена Петър Христов е отмъщение от престъпния свят заради това, че е в основата на разкриването на бандата за отвличания "Наглите", смята военният министър Красимир Каракачанов.

Престъпното е, че е изтекла информация за неговото участие, по-страшното е, че хора от МВР разкриват това, че един български гражданин е съдействал на органите, коментира той пред Нова тв.

Още по темата

За Каракачанов това е най-вероятната версия, макар че полицията работи и по други.

"Организираната престъпност трябва да се мачка докрай", категоричен е той.

Според него не е съвпадение, че убийството е точно преди началото на европредседателството.

"Това се прави заради чуждите медии, когато пред обектива на световните медии успяваш да дискредитираш правителството, престъпния свят го смята за успех. И всеки очаква правителството да кляка", посочи Каракачанов.

Той очаква, че и всякакви други ще вдигат "джангър" сега по време на еврошефството ни.

"В един от заводите на "Терем" имало политически искания точно заради европредседателството.

Военният министър отговори и на критиките на червената депутатка Елена Йончева, която твърди, че защитното съоръжение срещу мигрантите на границата отново се руши.

"Да се казва, че оградата на границата с Турция е неефективна е несериозно. Никой не е виновен, че е имало свлачище. Няма непробиваемо съоръжение. Навремето Берлинската стена, която бе три метра бетон и два метра тел бе подкопавана. Същото се отнася и тази между Израел и Палестина. Заради тази ограда на България не се случи това, което се случи в Гърция и Македония. Там има и жива сила. Но когато нямаш нищо, те пробиват", коментира той и призова Елена Йончева да вземе дипломатическия си паспорт и да отиде от турската страна.

Министърът коментира и темата за втория лифт на Банско като отсече, че част от хората, които аргументираха зелената версия за парк "Пирин", откровено лъжат.

"Няма възможност да се застроява нещо друго, освен втората кабинка над Банско", заяви Красимир Каракачанов.

Според него проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван.

"Ако нямаше абсолютно безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два", заяви Каракачанов.

"На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една хрупа хора да говорят от тяхно име и "да се грижат за техните интереси", каза още той.

 "За разлика от София, в района на Благоевград безработицата е по-висока, възможностите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, за да говорят с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: "Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase