Снимка: Булфото

След бруталното убийство на бизнесмена Петър Христов посред бял ден в София МВР шефът Валентин Радев призна, че е разтревожен.

Още по темата

Той обясни, че полицията продължава да работи по няколко версии, като една от основните е свързана с неговия бизнес и личен живот.

До този момент няма информация да е заплашван, а криминалистите разпитват близките му.

"Всичко по случая с Петър Христов ни тревожи, особено в началото на Председателството на ЕС. Случаят е емблематичен", коментира министърът.

"Петър Христов е бил известен бизнесмен, уважаван човек. Имаме и нова информация от граждани, които го познават", посочи той.

Радев отсече, че разследващите правят всичко възможно, за да стигнат до причините за разстрела на бизнесмена, който беше убит с няколко куршума минути след 10 часа вчера близо до офиса на една от фирмите му – "Лактима". 

"За нас е важно, че има убийство, без значение на кой човек е. Това е човек, убит показно в центъра на София и това ни притеснява", коментира Валентин Радев.

"Само преди 10 години знаете какво стана с "Килъри", с "Нагли". Хубавата новина е, че и съдът работи заедно с нас и има ефективни присъди. От четирима, трима са с доживотни присъди", посочи вътрешният министър.

"Работим активно и по този случаи, и по случаите с банкоматите. Скоро ще чуете резултата", каза още той.

А за шесторното убийство в Нови Искър Радев обясни, че има около 95 експертизи и макар че не всички са готови,  основните сочат, че самоубилият се Росен Ангелов е авторът на екзекуцията. Според него всякакви други версии са спекулации.

"По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо", посочи Валентин Радев.

Той допълни, че утре ще бъде направено изявление от прокуратурата, главният секретар на МВР и други експерти, които да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които са безспорни в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase