Снимка: архив Булфото
fallback

Депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева хвърли оставка, след като стана ясно, че фирма, близка до съпруга й участва в сделката за 60 спирки в София, която според експертите е на завишена цена.

Oще по темата

За съмнителната обществена поръчка съобщи Нова телевизия. Сделката е за 60 спирки в София – дейност в областта на транспорта, където отговорен е и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лева общински пари.

Независими експерти обаче твърдят, че дадената сума е твърде висока за изграденото до момента. Според тях цената на навесите е два пъти по-ниска от тази, описана в договора.

От разследването става ясно още, че служебната кола на заместник-кмета по транспорта на София Любомир Христов на няколко пъти е засичана в Самоков, пред къщата на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева.

Впоследствие става ясно, че Христов е ходил там многократно през уикендите. Оказва се, че съпругът на избраничката от управляващите е съдружник във фирмата, спечелила голямата обществена поръчка за столичните спирки.

Заместник-кметът на София призна за познанството си с депутатското семейство, но добави, че не е шеф на Центъра за градска мобилност, който е пуснал обществената поръчка.

"Центърът за градска мобилност е юридическо лице, което има собствено управително тяло, собствени процедури, собствен бюджет", коментира Христов.

Ако обаче цената, на която са направени спирките, е два пъти по-ниска от платените общински пари, то кой е прибрал разликата?

Ирена Коцева настоява, че това, за което знае, са малки поръчки, които една такава малка фирма в трудно време изпълнява.

"Към Столичната община не съм чувала да имат такава поръчка", каза тя, като впоследствие се сети за спирките в София и за това, че фирмата на мъжа ѝ е изпълнител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

123

преди 8 години

яааа взеха да излизат корупционни практики,остава да видим дали ще има наказани - добре,много добре,започваме да се европеизираме,по-добре е от нищо и не трябва да спира

60

Анонимен

преди 8 години

И ПО 5 ЛЕВА ДА СТАНАТ БИЛЕТЧЕТАТА ПАК НЕ МОЖЕМ ДА ИМ НАСМОГНЕМ НА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ-КРАДЦИ ! ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ Е ЗА ИЗРИВАНЕ И ЗА НАПЪЛВАНЕ НА ЗАТВОРИТЕ ,ЗАЕДНО С ТЯХНИТЕ ПРОКУРОРИ -ЗАЩИТНИЦИ ! ТИЯ НЯМАТ НАСИТА БЕ -26 ГОДИНИ КРАДАТ БЕЗ СПИР А СЕ ПРАВЯТ НА ТЛОКОВА ХАРНИ И ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ !

59

Анонимен

преди 8 години

ВСИЧКИТЕ АЙДУЦИ ДЕТО СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ СА ПО ВЪРХОВЕТЕ,ЗАТОВА НАРОДА СТРАДА В МИЗЕРИЯ ,ЗАЩОТО ТЯХНАТА АЛЧНОСТ Е БЕЗКРАЙНА. КОЛКОТО НА ПО-ВИСОКИ ПОСТОВЕ СА ,КОЛКОТО С ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ СА ТОЛКОВА СА ПО-КРАДЛИВИ !

fallback