Снимка: архив Reuters
fallback

Истинска война на законопроекти поведоха борците срещу комунизма и представителите на левите сили в парламента.

Oще по темата

Дни след като реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов, заедно с Методи Андреев от ГЕРБ внесоха промени в НК, с които искат възпяването на комунизма и национализма да се наказват със затвор и глоба, същото направи и независимият депутат Велизар Енчев.    

Известният привърженик на левите идеи предлага в Наказателния кодекс да се запише, че всеки, който оспорва антифашистката съпротива, да се наказва със затвор до три години и с глоба до пет хиляди лева.  

В мотивите си Енчев пише, че в последните години се наблюдава кампания за омаловажаване на антифашистката съпротива.  

"По този начин се хвърля незаслужена сянка върху борбата на Антихитлеристката коалиция през Втората световна война, в която влизаха СССР, САЩ, Великобритания, Франция, Китай и др.", аргументира се още депутатът.  

Според него с предложението му ще се сложи край на системното и обидно омаловажаване на антифашистката съпротива. Той смята, че ще спре и поругаването на паметта на убитите партизани, ятаци, ремсисти, политически затворници и концлагеристи в периода 1941-1944 г.  

Енчев допълва, че с тази поправка страната ни ще последва примера на много страни в Западна Европа.  

Инициативата на независимия депутат идва малко след като и избраникът от "Атака" Илиян Тодоров изригна срещу идеите на десните да наказват с глоби и затвор тези, които пропагандират комунистическата и националистическа идеология. В своя позиция до Dnes.bg той сравни вносителите на тези предложения с Хитлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

НН

преди 8 години

ДРУГО НЕЩО НЯМА ДА ИЗМИСЛЯТ

208

Анонимен

преди 8 години

На България и трябват 3 неща - Пиночет, армия и стадионЗа съжаление и 3-те ни липсват

207

Прост народ

преди 8 години

Какви политици, каква интелигенция? Тия 240 лай-новози са толкова безхаберни и жалки, че ще си спасят задниците от линчуване с закони! Ако тоз народ свали овчите кожи и си дигне малко главата, никакви закони няма да Ви спасят мизерните тикви ще Ви разчекнеме на площада като дивеч. Не мога да ги издържам тия нагли крадци вече, не знам защо им е простено националното предателство, което извършват всеки ден?!?

fallback