Снимка: архив, Булфото

Тези, които искат комунизмът да се преследва със затвор, не действат по-различно от националсоциалиста Хитлер, обяви депутатът от "Атака" Илиян Тодоров, който изпрати позицията си до Dnes.bg, провокиран от информацията, че Мартин Димитров и Петър Славов от РБ и Методи Андреев от ГЕРБ са внесли промяна в НК, с която предвиждат затвор и глоба за тези, които проповядват комунизъм и национализъм. 

Както Dnes.bg писа тримата смятат, че това са антидемократични идеологии, които трябва да бъдат санкционирани със същата тежест както фашизма. Те са сред инициаторите и на промени в друг закон - този, който обявява комунистическия режим за престъпен.

Още по темата

В него Димитров, Славов и Андреев искат да се наказват всички, които не отстраняват комунистически символи от обществени места, за които носят отговорност. 

"Имам един приятел с татуировка "сърп и чук" на лявото рамо. На него ръката ли ще му отрежете, или ще го глобявате по няколко пъти всеки ден? Защо пък не и доживотен затвор!", пита Илиян Тодоров.

Той нарича Димитров и Славов "реформатори-демократи", а Андреев "един, който говори на диалект". 

"Ще горим ли книгите на Маркс и Енгелс, бре Митоди, по подобие на Третия Райх през май 1933г.? Ще можете да танцувате хванати за ръце около огъня в състояние на амок, транс и полова възбуда. А ако изпитате каквато и да било немощ или слабост, ще имате възможност да увеличите градусите чрез трудовете на Зигмунд Фройд", пита депутатът от "Атака". В същото време националистът припомня, че тримата искат и наказания за фашизма. 

"А дали пък не става дума за шизофрения? Ще горим ли книги или не?", пита още депутатът. 

Той припомня, че те предлагат затвор и глоба за всеки, който проповядва антидемократични идеологии.

"Значи Митоди, Петър и Мартин ще трябва да бъдат глобявани всеки ден, защото какво по-недемократично от това да определяш кой каква татуировка да си направи", смята Тодоров и допълва: И едно кратко предложение към тримцата - затвор и глоба за всеки, който не се подстригва като лидера на Северна Корея - Ким Чен Ун!". 

Илиян Тодоров нарича предложенията "безумие" и дава пример с "люлката" на световната демокрация - САЩ.

"Комунистическата партия Communist Party USA (CPUSA) е създадена в щатите през далечната 1919 г., изповядваща и до ден днешен идеологията на комунизма, научния социализъм и марксист-ленинизма. Днес през 2015 г. в САЩ никой не преследва наказателно членовете, активистите или поддръжниците на своята комунистическа партия. Никой в САЩ не вкарва в затвора или не глобява хората изповядващи или парадиращи с комунистическите си убеждения!", пише Тодоров и дава примери и с държавите от ЕС.

"През 2012 г. във френската комунистическа партия "PCF" членуват 138 000 души. Никой не ги глобява или поставя зад решетките!". Същото било и в Германия.

Илиян Тодоров прави още едно предложение. "Смятам че е по-уместно зад решетките да попаднат тези "демократи", които ограбиха в своя полза построеното от комунистите, а не обратното! Всъщност, каква висша форма на неблагодарност? Днес демократите са милионери благодарение именно на комунистите, които сега искат да преследват." 

Националистът пита задочно тримата дали той и колегите му от "Атака" са комунисти, след като искат всички природни и подземни богатства да се върнат в ръцете на народа.  

"Ще бъдем ли вкарани в затвора, ще бъдем ли глобявани по обвинение, че нарушаваме фалшивите ви принципи за пазарна икономика? Разбира се, че ДА! Все пак никой не трябва да притеснява чуждите колонизатори. Да ни "смучат до дупка" по линията на евроатлантизма", пише още депутатът и завършва: "Още много може да се изпише по темата, да се направят сравнения, да се покажат факти, но честно казано предпочитам да гледам сеира на героите на Доньо Донев - "Тримата глупаци"! Сега го пускам!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase