Снимка: архив Булфото

Зам.-шефът на ДСБ Петър Москов занесе уиски на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На срещата в Министерския съвет по обяд отишъл и шефът на Реформаторите Радан Кънев. По време на разговорите тримата стоплили отношенията и вече не са сърдити.

Още по темата

Напрежението между Москов и Борисов избухна в деня на балотажа. Премиерът се разсърди люто заради изявление на здравния министър във Facebook, че Плевен паднал както в края на турското робство.

Здравният министър носел бутилка уиски, но не да се извини за драматичното си изявление във Facebook, а заради бас за футболен мач от Шампионската лига, който изгубил от премиера, пише "24 часа".

Тримата са обсъждали емоциите и грешките в коалицията, докато на екран в кабинета на министър-председателя вървяла пресконференцията на лидера на ДПС Лютви Местан. На нея той обяви, че резултатите на партията му са рекордно високи, а на РБ много слаби и те трябва да излязат от властта.

Според неофициални източници от няколко дни и Петър Москов, и Радан Кънев са се опитвали с есемеси да поднесат извинения за атаките си срещу ГЕРБ, но до връзка така и не се стигнало. Днес била първата им официална след кметския вот.

От ГЕРБ официално потвърдиха за срещата между тримата. В съобщение до медиите от партията на Борисов обявиха, че премиерът, Кънев и Москов са се обединили около тезата, че управленската формула е успешна.

"Резултатите от изборите красноречиво и категорично показват, че управляващото мнозинство е стабилно и правителството ще продължи да  изпълнява програмата си и заложените в нея реформи", обяви по-рано и Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase