Снимка: БТА

Правителството е стабилно, единно и успешно. Това обявиха лидерът на ДСБ Радан Кънев и заместникът му Петър Москов.

Двамата отвърнаха задочно на шефа на ДПС Лютви Местан, който по-рано днес той обвини Реформаторите, че са претърпели тежка загуба на местните избори и обяви, че нямат място в кабинета.

Още по темата

Малко по-късно и шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че резултатът на РБ не е задоволителен и допълни, че партньорите им сигурно щели да изпаднат от Народното събрание, ако вотът бил за НС. 

"Всички трябва да излезем от нощта на изборните емоции. Ние с премиера си имаме своите човешки и мъжки отношения, каквото е имало да си кажем, сме си го казали. Правителството работи и има единно и стабилно парламентарно мнозинство", каза Москов в парламента. 

Радан Кънев пък обясни, че личните отношения между Москов и Борисов надделяли, но двамата се уточнили и вече нямало проблем. 

"Няма никакво съмнение в успеха на управляващата коалиция, на двете й основни съставки", каза още Кънев. Той обясни, че опозицията била свободна да прави своите тълкувания.

"А ако оттук нататък г-н Цветанов остава на тона си от изборната нощ, очевидно е в тежък дисонанс с останалите решаващи фактори в управлението", каза още Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase