Снимка: архив Булфото

Създадена е изключително добра координация между правоохранителните органи на евроатлантическите страни. Това заяви във Варна зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов във връзка със залавянето на четиримата косовари на българската граница, предаде „Фокус”.

Още по темата

Цветанов посочи още, че България има възможност да използва богатата база данни на структурите за сигурност на ЕС и това намалява изключително много възможността подобни лица да преминават държавната граница.

Той призова да бъдат оставени българските институции да си свършат работата и отказа да коментира дали заловените лица са свързани по някакъв начин с "Ислямска държава”.

По отношение на членството на България в Шенген той подчерта, че всичко е въпрос на политическо решение. заради  ситуацията от последните 4 години в Близкия Изток и арабския свят, свързана с огромния миграционен поток и необходимостта границите на ЕС да бъдат охранявани надеждно.

Цветанов допълни, че решението за членство в Шенген зависи най-вече от националните парламенти на държавите-членки и именно парламентите на Германия, Холандия и някои други държави са блокирали членството на България в Шенгенското пространство.

Цветанов коментира и местните избори.

По думите му основен опонент за ГЕРБ на предстоящия вот ще бъде популизмът, а най-големият партньор – всички избиратели, които ще гласуват.

Цветанов отново потвърди, че партията издига за кандидат кмет за Варна - Иван Портних, а за София – Йорданка Фандъкова. През последната година и половина по оперативни програми и от национално финансиране Варна е усвоила над 300 млн.лв. и това се дължи единствено на работата на екипа на Портних, посочи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase