Снимка: БСП
fallback

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев призова БСП да превърне местните избори в национална битка срещу бетонирането на ГЕРБ.

„Местните избори са последната преграда пред ГЕРБ за пълното овладяване на властта и бетониране на статуквото“, заяви бившият лидер на социалистите във Варна на семинар, организиран от ПЕС и БСП.

Oще по темата
Той предупреди съпартийците си, че опонентите им ще се опитат да сведат предстоящия вот до локални проблеми. Според него обаче битката трябва да е национална, а БСП трябва да спре ГЕРБ да наложи монопол на всички нива в управлението.

„ГЕРБ ще демонстрира, че е добре смазана изборна машина, разполагаща с цялата администрация и финансов ресурс, която упражнява натиск върху хората и цели корпоративен вот, за да си гарантира победа”, обясни още Станишев.

Според него БСП може да се представи достойно на вота.

Лидерът на ПЕС предложи още БСП да инициира национална подписка срещу решението за заем от 16 млрд. лв.
„Всички бяхме свидетели на цирка в парламента, когато се взе това решение. „За“ гласуваха 159 депутати. Интересно кого представляват те? Избирателите на Реформаторския блок, които очакваха реформи и орязване на разходи? Или пък тези на АБВ, които до последно не разбраха за какво гласуват всъщност?”, попита Станишев.

Той нарече тегленето на заема сделката за купуване на политическо време за оставане във властта, която извадила наяве петорната коалиция в управлението.

„Сега е наш ред да зададем въпрос. И той е не „Кой?“, а „Защо?“ И „За колко?“, обясни още лидерът на ПЕС. Той нарече безобразие на управлението и санирането.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

бай Иван

преди 9 години

Тоя пак ли изпълзя от дупката.Развали ми настроението за първа пролет.Явно има още за крадене в обрания от комунистите бостан ,щом се пънат за власт,въпреки че са бита карта...

29

бб

преди 9 години

До гочкатаи за какво ти е тази революция бе червен бетон ? или мислиш,че някой ще се върне в ерата на трабанта и ще остави големите си къщи и коли ???...или мислиш,че някой ще върне комунизма назад !! *** си ти *** !! само дърпате вече 25 години милата ни родина назад без да мислите за избягалите млади хора навън !!!...та нали те са вашите внуци,които ви изпращат някой лев към мизерните ви заплати и пенсии !! и никога няма да се върнат при вас бетонните глави !

28

Анонимен

преди 9 години

Смешници!

fallback