Меглена Кунева и Божидар Лукарски Снимка: БТА

Вицепремиерът от квотата на Реформаторския блок ще е Меглена Кунева. Тя ще е без портфейл, но ще наблюдава правосъдието. Това научи Dnes.bg от източници в парламента.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски ще е министър на икономиката, а този на БЗНС - Николай Ненчев, ще е министър на отбраната.

Още по темата
При Реформаторите остава и Външно министерство, където поста си ще запази сегашният министър Даниел Митов. Сегашният правосъден министър Христо Иванов също остава на поста, отново от квотата на Реформаторския блок. Петър Москов от ДСБ поема здравеопазването.

Образователен министър ще е Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Според информацията, изтекла в кулоарите на парламента след преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок, вицепремиер ще е и Румяна Бъчварова от ГЕРБ, която също ще е без портфейл и се очаква да отговаря държавното управление и електронното правителство.

Томислав Дончев ще е третият вицепремиер, който пък ще отговаря за еврофондовете, а Делян Добрев от ГЕРБ ще е министър на енергетиката. Депутатката от ГЕРБ Десислава Танева е номинирана за земеделски министър.

Очаква се Реформаторският блок да одобри своите министри на заседание на групата си в 17 часа. Възможно е тогава имената да бъдат официално потвърдени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase