Божидар Лукарски Снимка: Булфото

Да, бих бил министър. Така лаконично лидерът на СДС Божидар Лукарски отвърна на въпроса би ли станал министър на икономиката или на нещо друго.

Според неофициалната информация, изтекла след преговорите на ГЕРБ и Реформаторите, шефът на сините ще е бъдещият министър на икономиката.

Още по темата
„Това е правителство на политическата отговорност и ние като политически отговорни хора трябва да поемаме отговорност“, каза още Лукарски, без да потвърди или отрече влизането си в изпълнителната власт.

„На този етап не мога да потвърдя, че ще ставам министър“. Това пък обяви шефът на групата на АБВ в парламента Ивайло Калфин. Според някои кулоарни информации той е канен за социален министър в новото правителство на Бойко Борисов.

„Аз се чувствам добре в парламента“, каза още Калфин. Той обясни, че в следващите дни АБВ ще проведе национални форуми. „Тогава ще се реши дали ще участваме, ако участваме – с какъв ресор и т.н.“, каза още депутатът.

На настояванията дали все пак би се съгласил да стане социален министър Калфин отвърна: „Не мога да ви отговоря за нещо, което не стои като алтернатива, вие може да ме питате и дали искам да стана световен шампион...“, каза още той.

Шефът на групата на АБВ обясни, че партията все още не е получила проектопрограмата на бъдещото правителство и очаква това да стане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase