Снимка: Реформаторски блок

ДСБ отказа среща на колегите си от Реформаторския блок за уточняване на позицията на съюза към офертата на ГЕРБ за подкрепа на кабинет на малцинството. Новината съобщи лично лидерът на тъмносините Радан Кънев в профила си във „Фейсбук“.

Още по темата
Формален повод за отказа е липсата е официални позиции на отделните партии в Реформаторския блок по офертата на Борисов, стана ясно от думите на Кънев.

„Преди да има официално позиции, не може да има обща - чуваме само личните позиции и амбиции на отделни лидери. А те са видимо различни“, написа Кънев. Така за първи път някой от лидерите в Реформаторския блок призна публично, че в съюза има различия по офертата на ГЕРБ и по възможността за общ кабинет с Борисов.

ДСБ продължават да настояват Бойко Борисов да не е премиер в новия кабинет. СДС обаче показват, че са склонни да отстъпят от това.

Все пак Радан Кънев признава, че остава оптимист за възможността дя бъде постигната обща позиция между партиите в Реформаторския блок. Според него с помощта на партийните ръководства и Гражданския съвет интереса на лидерите може да се смири, така че да отговаря на обещанията към и избирателите.

От думите на лидера на ДСБ става ясно, че партията му има вариант за обща позиция, който би бил приемлив за всички в Блока.

„Доверието към нас е на краткосрочен кредит с голяма наказателна лихва. Лидерските импровизации са недопустими. Извинявам се, ако съм допуснал излишно напрежение, и призовавам да не занимаваме обществото с лични мнения и интереси“, пише още Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase