Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Икономическият министър Драгомир Стойнев е най-вероятният наследник на Сергей Станишев на лидерския пост в БСП, а изборът му може да отвори път към широка лява коалиция, в която да се включи и партията на Георги Първанов – АБВ, твърди "Труд“.

Пред изданието Румен Петков коментира, че е прекалено рано да се води един такъв разговор, но посочи, че "нито е изключено, нито не е изключено". Само преди десет дни в интервю за вестника Петков заяви категорично, че за АБВ няма връщане назад към БСП.

Още по темата

В редиците на столетницата обаче има и настроения за самостоятелно явяване на изборите на 5 октомври, а не в ляво обединение като сегашната "Коалиция за България".

Самият Станишев посочи преди ден по време на пленума на левицата, че остава председател на коалицията, но бе лаконичен за нейното бъдеще: "Страната ни е в такава ситуация, че е важна каузата, която ни обединява. Реалното съдържание на коалицията би било обединяване на усилия, но не с всеки, не на всяка цена".

В крайна сметка дали БСП ще върви към цялостно ляво обединение, ще стане ясно на 27 юли, когато социалистите ще трябва да решат под каква форма и с каква платформа ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Соченият за бъдещ лидер Драгомир Стойнев призна преди ден, че ако получа номинации, ще участва в битката за лидерския пост в БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase