Снимка: БГНЕС

"Атанас Русев е казвал много пъти пред мен и пред други, че е близък с Пашата и са спасявали "Корал" три пъти от други бандити", това написа във фейсбук профила си бащата на Кирил Петков - Петко, а в последствие го изтри.

По-рано днес Кирил Петков разказа в своя профил как през 2022 г. дал списък на тогавашния главен прокурор Иван Гешев с 19 имена и Румен Николов - Пашата бил едно от имената. По думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" след това председателят на сдружение "Да опазим Корал" Атанас Русев му се обадил, за да му крещи защо е включил Пашата в списъка. По-късно се обадил и на бащата на Петков по същата причина.

"Заклевам се, че Атанас Русев ми се обади с крясъци по телефона защо Кирил е сложил Пашата в списъка на за разследване. Лично аз съм виждал дясната ръка на Пашата Росен прегърнат с Атанас Русев на плажа на Корал.

Още по темата
Готов съм да се явя на детектор на лъжата заедно с Русев. Аман от платени боклуци!", пише още Петко Петков.

Самият Кирил Петков също се защити във Facebook, намесвайки името на Пашата:

Смут в дълбоката държава:

Познавах Атанас Русев като кайтист и активист на каузата за плаж Корал. За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022. През февруари 2022, тогава като премиер, подадох списък от 19 лица на Иван Гешев  - в този момент главен прокурор.  В списъка е и Румен Николов – Пашата – една от водещите фигури на СИК, приятел и съдружник в много начинания на Бойко Борисов.

В същия ден, в който списъкът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази сутрин така артистично се възмущаваше от „неправдите“, ми звъни ядосан и ми казва, че не е трябвало да го слагам в моя списък.  

Аз му отговорих, че никой не е над закона и съм станал премиер точно за да променя дълбоката държава и че хора като Пашата трябва за бъдат разследвани от органите на реда.  Той се ядоса и затвори телефона. След това се обади на баща ми, който познава също от Корал и му крещя защо съм сложил Пашата в списъка от 19 потенциални престъпника на дълбоката държава.   В онзи момент баща ми не е сам, има още един човек с него, който става свидел на този разговор и може да го потвърди.

И сега питам - кой е реално Атанас Русев и на чии интереси служи? 

Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал точно в този момент?

В отговор на тези обвинения Русев заплаши със съд.

Русев нарече тези твърдения "изтъркани опорки, дето ги спускаш, за да си изчистиш всички измами, с които влезе в политиката". Председателят на сдружението твърди, че това са лъжи и каза, че ще заведе дело за клевета срещу Петков.

"Ние реагираме по закон, защото всяко бездействия от страна на сдружението и лично от моя страна би означавало съучастие към това престъпление, което не може да допуснем. Потърпевши са не само "Корал", но и цялото общество, което ти имаш претенции да управляваш. Докога ще продължаваш така да лъжеш и да мажеш? Такива хора като теб трябва да бъдат не само извън политиката, но и извън обществения живот. Ти излъга и предаде надеждите на цял един народ. Знаеш каква е съдбата на предателите по справедливост", написа още Атанас Русев във фейсбук профила си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase