Снимка: Булфото

Въпреки че се отказва от лидерското място в БСП, Сергей Станишев остава председател на Политическия съвет на Коалиция за България.

Още по темата
Той заяви, че е обединителна фигура за много голяма част от БСП и от левицата.

Затова като председател на Коалиция за България ще продължа да работя за единството, развитието, укрепването, изпълването на нашата коалиция с ново съдържание, което ще даде нова допълнителна енергия, наред с промените, които трябва да бъдат направени в БСП, коментира Станишев, цитиран от БТА.

Не бягам и няма да избягам от моята отговорност, защото в БСП и в левицата аз съм един много важен стълб - така се е сложило исторически през последните години - и на съпротивата срещу модела на политика на нашите опоненти, и в отстояването на нашата кауза, отбеляза още той на пресконференция след днешния пленум.

По негово предложение Националният съвет на БСП свика заседание на Конгреса на партията на 27 юли за избор на нов лидер.

Това, което споделих днес, е доста премислено, осъзнато, ако щете, изстрадано решение, изхождайки от интересите на България и на БСП, заяви Сергей Станишев.

По думите му България се нуждае от БСП, която има нова енергия, нова перспектива.
 
Ако получа номинации, ще участвам в битката за лидерския пост в БСП, заяви пък отговор на въпрос Драгомир Стойнев, който днес беше предложен от председателя на партията Сергей Станишев за заместник-председател на БСП.

Всичко зависи от номинациите и от решението на Конгреса, ние сме демократична партия, добави Стойнев.

За мен Драгомир категорично е един от най-перспективните млади политици в БСП, каза Станишев.

Той посочи, че Стойнев е един от министрите в кабинета "Орешарски", който наистина е "човек с кауза, с визия и с позиция, която отстоява публично и влиза в немалко конфликти, за което понася и немалко удари".

Попитан Драгомир Стойнев ли е неговият кандидат за лидер на БСП, Сергей Станишев каза, че като всеки делегат на Конгреса и той ще заяви своя избор. БСП има достатъчно силни фигури и кандидатури, ще чуете моята, когато аз реша, добави Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase