Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БулФото

Настоящият енергиен министър Драгомир Стойнев вече е член на Изпълнителното бюро на БСП, както и зам.-председател на Националния съвет на БСП.

Още по темата
На днешния пленум Националният съвет на БСП гласува с пълно мнозинство предложението на председателя на партията Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По право в бюрото влизат и новоизбраният председател на ПГ на КБ Атанас Мерджанов, председателят на софийската организация Калоян Паргов, който влиза на мястото на предшественика си Анна Янева, както и младежкият лидер Вероника Делибалтова на мястото на Явор Гечев.

По-рано пред съпартийците си Станишев предложи избор на нов лидер на 27 юли. Така председателят на БСП на практика обяви оттеглянето си от поста.

Драгомир Стойнев пък е най-спряганият кандидат за нов соцлидер.

Пред журналисти депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов определи позицията на Станишев като "много държавническа и обмислена".

"Националният съвет на БСП посрещна силно положително заявлението и с ясно добро отношение към Сергей за това, което е направил и прави в момента", посочи Гуцанов. По думите му БСП има мисия за промяна и в държавата и надали друга политическа партия и друг лидер биха подходили по този държавнически начин.

Попитан дали е възможно начело на БСП да застане жена, или настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, Гуцанов каза: "Всичко е възможно." Според него е нормално "един успешен министър и млад човек да бъде член и заместник-председател на Бюрото".

На 27 юли ще бъде конгресът и ще имаме избор на нов председател и гласуване на всички документи, с които ще се явим на изборите през октомври, посочи той. Гуцанов не вярва Станишев да се кандидатира отново за председател. Тепърва имаме няколко седмици, започват номинации за нов председател на партията, добави той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase