Бойко Борисов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че не е доволен от поведението на депутатите си, които днес с мотива, че са обидени на народните представители от БСП, не се регистрираха в пленарна зала и така провалиха заседанието на парламента, въпреки че той вчера ги призова да осигурят кворум и да гласуват предсрочното прекратяване на правомощията като народен представител на лидера на левицата Сергей Станишев.

Oще по темата
Заради решението на депутатите от опозицията от БСП се усъмниха в лидерството на Борисов.

„Прав е депутатът Атанас Мерджанов, че парламентарни групи и партии трудно се управляват от Брюксел. Един ден ме няма в София и парламентарната група не ме слуша, въпреки че казах, че ще гласувам за освобождаването на Сергей Станишев от ангажиментите му като народен представител. Затова винаги съм смятал, че лидерите на партиите трябва да си стоят в София, а не в Брюксел”, коментира той пред „Фокус” от Брюксел, където е за среща на председателите на партиите от ЕНП.

По този начин явно упрекна и Станишев за решението му да стане евродепутат, но в същото време да остане лидер на БСП.

„Обещавам на депутата Мерджанов, че утре, когато ще съм в София, парламентарната група на ГЕРБ ще бъде в пленарната зала и ще освободим Станишев. Използвам случая да се обърна към лидерите на тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака” да бъдат така добри да си осигурят кворума в залата, защото те могат това и го доказаха, като приеха Закона за МВР и за Сметната палата. Тогава няма да им се налага да се извиняват с отсъствието на ГЕРБ в залата”, допълни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 9 години

Стига цирк. Държавата има нужда от политици защото ще фалираме като Гърция, обаче Европа няма да ни даде 100 милиарда за да се стегнем. Стига мутри и клоуни във властта. Няма ли поне един истински политик в тази гнусна държавица :(

88

НЕ ДУМАЙ БОКО

преди 9 години

СТИГА, ДЕ. КАТО НЕ СЕ СБЪДНЕ МУТРЕНСКАТА И ДЕТСКА МЕЧТА НА ЧОВЕКА С ФИЛИЯТЯ МАС, ЩЕ ХОДИ ДО БРЮКСЕЛ И ПО СВЕТА ДА СИ ПАРАВИ СЕЛФИТА, ЩОТО ТОЙ СТАВА САМО ЗА ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО. А ГРУПАТА МУ ОТДАВНА НЯМА ДА Я ИМА, АКО ГЛУПОСТТА СРЕД БЪЛГАРИТЕ НЕ ИЗЧЕЗНЕ.

87

Коко

преди 9 години

Всеки път като чета за подвизите ти и изказванията ти се чеша умно по врата и се чудя и мая как Алеко те е познавал толкова добре 100 и кусур години преди да се родишТц тц тц тцЖив и здрав да си и още дълги години да ни радваш

fallback