Михаил Миков Снимка: БТА
fallback

Дебатите по вота на недоверие ще се проведат в законово установения срок, каза пред журналисти в Батак председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Той уточни, че срокът е " не по-рано от три дни и не по-късно от седем дни, считано от деня на внасяне". Миков отказа да коментира решението на ГЕРБ да внесе вот на недоверие към правителството непосредствено преди провеждането на евроизборите.

Oще по темата
Председателят на парламента посети Батак, където се включи в тържествените чествания на 138-та година от Априлското въстание. Миков се поклони в историческата църква- костница "Света неделя" и произнесе слово на тържествената заря.

138 години не могат да изтрият кръвта, но не могат да изтрият и славата на онези априлски дни, в които България с кръв пише правото си да има свобода, каза Михаил Миков.

Днес, когато славим името, подвига и саможертвата на гражданите на Батак, ние трябва да сме достойни за нашата свобода, заради която те са дали живота си. Свободата, заради която те и десетки хиляди български граждани от пробудила се България стигнаха до Освобождението, до Съединението, до Независимостта. Независимостта, която е дълг на нас- днешните съвременници; дълг ,който трябва да предадем на нашите деца, посочи още председателят на Народното събрание.

По-рано на площада в Батак бе отслужена божествена литургия за баташките мъченици. Богослужението бе извършено от пловдивския митрополит Николай в съслужение с водачи на православни духовни околии от България и чужбина.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 години

Валери-Навремето така подпалиха партйиния дом комунистите.Горяха само тези стаи с архиви-кой колко е откраднал,на кого ги е дал,кой какви гномски номеера е въртял,кой кого е натопил,и за какво,и заради чие нареждане е осъден.........

18

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЕ,не може близо милион и пловина народ да са ***.Все някой от тях е наред.Тук Михов в пиян кадър ли е,понеже червената лента на челото, означава много алкохол или високо кръвно.

17

валери

преди 10 години

Време е Гербовата зала да бъде подпалена и да изгорим всички *** в нея ,че те са най-голямата напаст и трудно умират !

fallback