Снимка: БТА

"Намирам за проява на лош вкус в заключителния етап на предизборната кампания за Европейски парламент да се внася чисто вътрешнополитически дебат", обяви във Варна премиерът Пламен Орешарски.

"За една седмица енергетиката нито ще стане по- добра, нито по-лоша", подчерта министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба. Той бе категоричен, че ситуацията в енергетиката се подобрява, а не се влошава, но като цяло секторът е дебалансиран и в лошо състояние. Според него обаче, носителите на мотивите за вота за недоверие са използвали стари анализи.

Още по темата

Помолен да коментира дали не се притеснява от реакцията на ЕС, ако се стигне до отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества, Орешарски заяви: „Нищо няма да се отнема, има закон и ще помоля всички журналисти да коментират през призмата на закона. Ако няма законно нарушение, няма да бъдат отнети лицензи, а ако има нарушения, то си има и правила, по които да се действа.”

Във Варна Орешарски съобщи още, че има писмо от Русия, в което се казва, че от 1-ви юни „Газпром” ще въведе авансово плащане за доставките на газ към Украйна. Той допълни, че в писмото се предупреждават всички европейски страни и е призовано да се потърси общ подход към решаване на икономическите въпроси в Украйна, така че да не се задълбочава този проблем.

По-рано през деня премиерът се срещна с представителите на бизнеса от област Варна. Той ги увери, че правителството работи за по- балансирано развитие на всички региони в страната.

"За мен всички градове са приоритети“, каза премиерът и постави акцент върху мерките на кабинета за стимулиране на икономическото развитие и за възстановяването на темповете на растеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase