Снимка: Булфото

Волен Сидеров предупреди, че за България е изключително вредно да подкрепи санкциите срещу Русия и трябва да се противопостави на забранителния списък.

Още по темата

"ЕС не e казармен плац, на който да се марширува и да се козирува. България трябва да има собствена позиция. Трябва да каже не на санкциите срещу Русия, защото те са санкции срещу нас. България трябва да каже не и на забранителния списък, защото това е опасна санкция. Тя изглежда уж така лекичка, но всъщност е опасна и на практика замразяваме дипломатическите отношения с Русия", заяви лидерът на "Атака" пред Дарик.

Той изрази недоволство, че всички останали парламентарни партии са се обединили около "едно антибългарско становище на президента за налагане на санкции, за изостряне на отношенията с Русия".

"Това е покачване на напрежението, това е дрънкане на оръжие, ние виждаме, че американците го правят вече. Русия не може да стои със скръстени ръце. Тази провокация на САЩ срещу Русия е с цел да отслаби Европа. Това Европа трябва да го разбере и да престане да повтаря като ехо американските мантри за лошата Русия", категоричен бе лидерът на националистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase