Магдалена Ташева. Снимка: архив, БулФото

Като част от клеветническата кампания срещу „Атака“ преди изборите определи депутатът от партията Магдалена Ташева обвинителния акт срещу лидера Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна.

По-рано днес Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Сидеров за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Ташева заяви пред журналисти в парламента, че Сидеров ще бъде оправдан, но решението на съда щяло да излезе много след изборите през май.

Още по темата
"Целта е сега да се направи клеветническата кампания срещу "Атака", за да отнеме някакви гласове от вота, който бихме спечелили без тази интрига", коментира Ташева.

Тя определи инцидента на Летище Варна като "разработка" и "инсценировка на скандал" с цел политическа репресия срещу "Атака", предаде БТА.

По думите й зад инцидента стои ГЕРБ, чиято цел била да се попречи на националистите да постигнат добри резултати на евроизборите.

Не се притесняваме, вярваме в българския съд, коментира Ташева.

Според нея има много по-значими теми, като например оставките на заместник-председателя на парламента Христо Бисеров и на заместник-главния прокурор Бойко Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase