Снимка: БТА

Националистите посрещнаха генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен с лозунги „НАТО, не ни вкарвай във война с Русия” и „Вън US базите от България” и освирквания. Те протестираха пред президентството срещу посещението му у нас и награждаването му с орден „Стара планина“. Мерките за сигурност около сградата бяха засилени.

Още по темата
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред журналисти, че посещението на генералния секретар на НАТО е  свързано с натиск върху българските управници да се повиши напрежението и да се провокира Русия.

Той заяви, че имал данни за американски части, които ще бъдат предислоцирани на българска земя, а американска бойна техника вече се подготвяла и се ситуирала в Черно море. Сидеров определи това като провокация срещу Русия.

"Ние сме против България да участва в повишаване на напрежението. Ние сме тук, за да кажем, че не искаме да ни въвличат в каквито и да било военни действия. За съжаление, това е политиката на НАТО в момента и ние затова поставяме въпроса дали България трябва да е член на този Алианс, в който вече 10 г. членуваме и няма никаква полза”, коментира още Сидеров.

По повод връчения орден „Стара планина“ Сидеров попита какви са точно заслугите на Расмусен към България, за да му се връчи най-високия български орден. Този орден се връчва за особени заслуги и не на когото и да е, обясни той.  Вместо орден от "Атака" бяха приготвили тиквен медал за генералния секретар на НАТО.

Националистът заяви, че трябва да се знае какви разговори са водени на тази среща. Тези посещения са много често, очевидно се подготвя нещо и нашите управници са длъжни да го кажат, смята той и заяви, че ще иска в парламента да бъде представена информация за посещението на Расмусен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase