Сергей Станишев. Снимка: архив, БулФото
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че държавата не води война с никого, а държи всички да спазват правилата и закона. В Перник Станишев коментира, че това се отнася и за енергодружествата.

Напоследък има напрежение, защото те спряха да плащат на НЕК, и това е неприемливо, заяви социалистическият лидер. Припомняме, че преди два дни енергийният регулатор ДКЕВР даде на ЕРП-тата срок от 7 дни да спрат с нарушенията и откри процедура по отнемане на лицензиите им.

В края на април в диалог с големите потребители на електрическа енергия, НЕК, ЕСО, ще бъде представен по-цялостен модел на ценообразуване, съобщи Станишев.

Oще по темата
По думите му моделът цели българската среда да бъде конкурентоспособна и да се намери балансът между интересите на българския енергиен сектор, особено държавния, и българските потребители - както индустриални, така и домакинствата.

Сергей Станишев каза, че е създадена работна група към министъра на икономиката и енергетиката. На следващо заседание на енергийната комисия се очаква да бъдат поканени представители на ДКЕВР, като инициативата цели предвидимост в ценообразуването, предаде БТА.

Според Станишев България е заинтересована в най-голяма степен от развитие на икономическите отношения с Русия. Затова сме сред държавите в ЕС, които имат ясна политическа позиция за случилото се, като се противопоставяме на предложения за икономически санкции и други подобни крайни мерки, каза Станишев.

Той посети "Стомана Индъстри", където с ръководството на металургичния завод е разисквал икономическата ситуация в предприятието и, по думите му, са коментирани възможностите за подобряване на условията на индустриалните потребители на електроенергия.

Станишев обяви, че е поставил пред ръководството на предприятието въпроса за спонсорството на пернишкия футболен отбор "Миньор". "Очакваме такива големи компании да се ангажират с обществени каузи, в това число и спорта", каза още лидерът на БСП, който разговаря с представители на спортната общественост на Перник на стадион „Миньор“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Енергото

преди 10 години

Какво разбира този украински тирбушон Станишев от ток та коментира подобни теми ???Той май започна да се изживява като Винету - същия надменно-комунистически поглед като на снимката!

50

Анонимен

преди 10 години

Ко ? Ко ? Я пак !!! Спазвате закони ??? Да ти и .... $@$@%@$@@

49

анонимен

преди 10 години

Станишко, а нещо да кажеш да Моника, за Хохегер, за опорните точки, върна ли ония 200000 лева от незаконно взетите проекти на тема "Как да разбираме.............?!

fallback