Цветлин Йовчев. Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветлин Йовчев обеща още по-добри резултати от работата на МВР, защото има визия и план как да се справи с престъпността.

След като вотът на недоверие към къбинета не мина в пленарната зала, той се похвали, че самооценката на настоящето управление е, че се справя по-добре от предишното.

"Но не сме доволни от сегашните резултати, имаме идея как да се подобрят нещата и ще работим в тази посока", уточни силовият министър.

Още по темата
Според него обаче е било абсолютно излишно в момента да се повдига темата за сигурността и да се привлича вниманието на обществото към проблеми, "които реално не съществуват, защото полагаме големи усилия и мисля, че всички ги виждат".

Като пример за това той посочи промените в разпределението на ресурсите на МВР, планирането, оперативно-издирвателната дейност.

"Това с жандармерията не е театър, вижте резултатите от последните два дни, освен това правим такава организация, че жандармерията оттук нататък няма да стои само по казармите, ами ще работи именно по битовата престъпност", закани се Йовчев.

Според него предварителното обявяване на спецакцията срещу дребните престъпления е било напълно необходимо.

"Хората в населените места трябваше да са подготвени за спецакцията, за да не се всява паника, там са предимно възрастни хора, биха се притеснили, ако се изсипе така жандармерията, така че трябваше да обявим предварително акцията", настоя той.

Йовчев сподели, че вече не обръща внимание на думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, помолен да коментира обвинението на ексвътрешния министър, че депутатът от ДПС Делян Пеевски управлява прокуратурата.

"Отдавна съм спрял да обръщам внимание, там са лъжи, клевети, интриги. Включително се опитва да ме вкара в някаква интрига с делото "Галерия", но аз нито съм откривал делото, нито съм се запознал с резултатите, нито съм подписвал използването на СРС-та", заключи МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase