Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Въпреки че се провали и при третия вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов готви четвърти.

„Защо не дойде Волен Сидеров?”, попита Борисов, след като напусна пленарната зала по време на изказването на Орешарски след гласуването, констатирайки липсата на лидера на националистите, който не присъства и на дебата по вота за провал в сектора "Сигурност".

Бойко Борисов призна, че не е очаквал този вот да мине, именно заради липсата на националиста, който протестирал срещу Цветлин Йовчев, а днес дори не дошъл в парламента.

„Управлението е бетонирано с Волен Сидеров”, каза още лидерът на опозицията.

„Започва вече да ми става много забавно - ходи да прави митинги срещу областния управител на Хасково, назначен от ДПС, а не идва тука да свали правителството, което го назначава”, подчерта Бойко Борисов.

Въпреки че правителството оцеля за трети път, според него този вот е бил успешен, а доказателство за това били репортажите за ширещата се битова престъпност. Държавата направо се е разпаднала, смята лидерът на опозицията.

От ГЕРБ също така атакуват изборното законодателство на социалистката Мая Манолова. Лидерът на партията се оплака, че не е изготвен цялостен доклад на Изборния кодекс, който да бъде гласуван окончателно в пленарната зала.

Припомняме, че вчера не беше постигнат консенсус в комисията на Манолова по някои текстове и спорните моменти бяха оставени в „ръцете” на пленарна зала. По този повод Бойко Борисов е категоричен, че „това не е плод-зеленчук”.

Те трябва да ни представят целия доклад, за да можем да го коментираме. До този момент нямаме Изборен кодекс, представен от Мая Манолова”. Как да гласувам за нещо, което го няма, допълни Борисов.

Дали обаче Изборният кодекс ще бъде предаден на Конституционния съд партията тепърва ще решава. Бойко Борисов определи отношението на транспортния министър Данаил Папазов към превозвачите като безпардонно.

„Да замине министърът, когато вече 10-15 дни границата е блокирана с километри опашка, той да иде на почивка в Сингапур”, коментира още Борисов относно задграничната командировка на Данаил Папазов.

Това е гавра с превозвачите, смята той.

Лидерът на ГЕРБ критикува и вчерашния бизнес форум. От него станало ясно, че ДПС им изтеглило „ушите на милите социалисти” с позицията, че плоският данък остава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase