fallback

Общ преглед

Строителството на инженерно-техническото съоръжение по южната ни граница с Турция ще започне в понеделник, обяви военният министър Ангел Найденов.

Цената му обаче ще бъде по-висока от предвидената 6 млн. лева, с новите разчети тя вече гони 9,6 млн. лева.

Oще по темата
"Трябва да се промени решението и за целевите средства, които трябва да бъдат осигурени от държавния бюджет на Министерството на отбраната. Няма промяна в параметрите, има промяна в усложняване на самото съоръжение като техническо изпълнение", поясни поскъпването Найденов.

Министърът обясни, че промяната в параметрите се налага, за да има по-голяма сигурност, стабилност на оградата и ограничаване на възможностите за преодоляването й.

Към момента е планирано съоръжението да е с дължина 30 км и ще е в района на Елхово – именно оттам минава най-големия поток от нелегални имигранти, идващи от съседна Турция.

По думите на Найденов градежът на теленото съоръжение ще отнеме между 45-60 работни дни, но срокът ще зависи от метеорологичните условия.

От понеделник трябва да започне работата по подготовката на трасето и съответно изграждането на съоръжението.

"Паралелно с това ще върви доставката на необходимите ни материали. Надявам се да няма никакво забавяне", заяви още министърът.

Изпълнителят на строителството на съоръжението е Сухопътни войски - инженерните части.

Ангел Найденов обаче не отхвърли възможността да се наложи по-специфичните дейности да се извършват от подизпълнители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

89

преди 10 години

Милиони хвърлени на вятъра.

142

Анонимен

преди 10 години

Че то това, какво е, бе? Стена??? Хахахахахахахахахахахах-ъъъъх! Че то селски плет от тръни по-ще върши работа. A нашто брат интеграт за два дни ще му види сметката. Eдин по-силен ветър дa духне и по целото поле и гора ще се разплетат тия смешни жички. А под него цяла каруца с екваторианци ще мине. Хахахахахахахахахахахахахах-ъ-ъ-ъ-ъх! Съоръжение! Това само на найлононите торбички ще пречи да минават границата. Боже, боже, аз ли те криво молих, ти ли ме криво разбра!

141

Анонимен

преди 10 години

Нали имаше стабилна ограда по соц.времето. С ток и т.н. Какво стана с нея?

fallback