Полицаи на граничната бразда край Елхово. Снимка: Impact Press Group

Дърва за отопление на служителите на МВР, охраняващи границата с Турция, са осигурени с решение на правителството.

Кабинетът възложи на министъра на земеделието и храните Димитър Греков да създаде организация за осигуряване на 8000 куб. м дърва за горене за нуждите на "Гранична полиция" – Елхово.

Дървата са необходими за отоплението във фургоните и палатките, ползвани от служителите на МВР при участието им в специализираната полицейска операция по охрана на държавната граница.

С друго свое решение правителството увеличи със 110 бройки числеността на Държавната агенция за бежанците.

Министрите одобриха промени в устройствения правилник на агенцията, с които щатовете в нея се увеличават за сметка на същото намаление в числеността на МВР. Работата на допълнителния брой служители е финансово осигурена от Европейския бежански фонд.

Едновременно с щатната промяна се реорганизира и администрацията на агенцията. Общата администрация е преструктурирана от две в три дирекции, като съществуващата дирекция „Финансово-стопанска дейност, управление на собствеността и обществени поръчки” се разделя на две – „Финансово-стопанска дейност” и „Управление на собствеността и обществени поръчки”. В специализираната администрация се създава дирекция „Социални дейности и адаптация”.

Дирекция „Качество на процедурата и временна закрила” се трансформира в дирекция „Качество на процедурата за международна закрила”, като се променят и допълват функциите й. Направени са промени и във функционалните задължения на главния секретар и териториалните поделения на агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase