Общ преглед

Строителството на инженерно-техническото съоръжение по южната ни граница с Турция ще започне в понеделник, обяви военният министър Ангел Найденов.

Цената му обаче ще бъде по-висока от предвидената 6 млн. лева, с новите разчети тя вече гони 9,6 млн. лева.

Още по темата
"Трябва да се промени решението и за целевите средства, които трябва да бъдат осигурени от държавния бюджет на Министерството на отбраната. Няма промяна в параметрите, има промяна в усложняване на самото съоръжение като техническо изпълнение", поясни поскъпването Найденов.

Министърът обясни, че промяната в параметрите се налага, за да има по-голяма сигурност, стабилност на оградата и ограничаване на възможностите за преодоляването й.

Към момента е планирано съоръжението да е с дължина 30 км и ще е в района на Елхово – именно оттам минава най-големия поток от нелегални имигранти, идващи от съседна Турция.

По думите на Найденов градежът на теленото съоръжение ще отнеме между 45-60 работни дни, но срокът ще зависи от метеорологичните условия.

От понеделник трябва да започне работата по подготовката на трасето и съответно изграждането на съоръжението.

"Паралелно с това ще върви доставката на необходимите ни материали. Надявам се да няма никакво забавяне", заяви още министърът.

Изпълнителят на строителството на съоръжението е Сухопътни войски - инженерните части.

Ангел Найденов обаче не отхвърли възможността да се наложи по-специфичните дейности да се извършват от подизпълнители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар