Волен Сидеров. Архив: Булфото

Депутатите отново отказаха да приемат проект за решение за изграждане на заграждения по границата с Турция.

Парламентът за пореден път отдели часове наред, за да обсъжда Проект за решение за изграждането на защитни съоръжения по протежение на държавната граница с Турция.

То е предложено от Волен Сидеров и група народни представители от „Атака“.

Националистите вече месеци наред настояват страната ни на практика да затвори границата си с Турция заради бежанците.

Според тях не става дума за бежанци от Сирия, а "пришълци от черна Африка“. Традиционно особена активна в дебатите беше Магдалена Ташева от „Атака“. Тя нарече границата ни "виртуална и несъществуваща“.

"Хора, преминали нелегално границата, не подлежат и нямат право да кандидатстват за статут на бежанци", заяви Ташева.

„Проблемът вече е ежедневен що се касае за престъпност“, заяви пък Павел Шопов по повод проблема с бежанците.

От „Атака“ отново лансираха тезата си, че турските власти прекарват сирийски бежанци с автобуси до нашата граница. Според Николай Александров представители на турската страна стрелят в краката на българските полицаи, когато се опитват да спрат бежанците.

"Аз не виждам какъв е приносът на МВР и ДАНС за всичко, което се случва в българската държава“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. От най-голямата ПГ бяха „отчасти“ съгласни с твърденията на националистите. Според Атанасова органите на реда не си вършат работата по сирийския казус, но за сметка на това строят прекрасни стени, които да пазят властта.

От "Атака“ за пореден път отправиха доста остри критики към работата на Министерството на вътрешните работи. По време на дискусиите стана ясно, че националистите имат готов проект как точно да изглежда стената по границата. Националистите бяха категорични, че телена ограда няма да свърши работа. Те настояват за метър-метър и половина бетон, над която да има вече и тел.  

Очевидно става дума за подмяна на българското население, заяви Ташева след гласуването. Тя призова населението да реагира остро на този „заговор“. Според нея коалицията на ДПС и БСП е действала като юмрук срещу българския национален интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase