Снимка: БТА

В момента се намираме в процедура на окончателно приключване на проекта за теленото заграждение на границата и трябва да започнат процедурите за доставка на материалите, обяви военният министър Ангел Найденов.

По думите му вече е приключено с подобряване на пътищата в района на Елхово, а вторият етап е изграждането на теленото заграждение.

Още по темата
По думите на Найденов същинското изграждане на оградата може да започне до 40 дни.

“Ако не се отиде на максималните срокове, предвидени по Закона за обществените поръчки или съответно на Закона за устройство на територията, смятам, че може да приключи тази процедура до 40 дни и след това да започне същинското изграждане със силите на инженерни войски”, заяви Найденов.

Той бе категоричен, че Министерството на отбраната не се е превърнало в основен фактор при справяне с проблема с бежанците.

Според думите на министъра в седем посоки може да се търси участието на въоръжените сили, но това категорично не означава, че армията се превърнала в основен фактор, който решава проблемите от миграционния натиск.

Найденов обясни, че армията действа в посока на осигуряване на медицински екипи, предоставяне на освободени сгради и т.н. МО предоставя още вещи, оборудване, екипировка и медикаменти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase