Волен Сидеров. Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров написа писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев, в което иска отговори на въпроси след гръмналия скандал. 

Националистът настоява МВР шефът да му отговори защо полицаят, който пострада при свадата на летището във Варна, и който според свидетелски показания е бил ударен от страна на Сидеров, нарушава законите, като коментира случая.

Още по темата
"Това длъжностно лице Костадин Колев дава клеветнически изявления пред медиите. Според прокурор Цветанка Гетова и началника на ОДП-Варна Чавдар Нанков има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод инцидент на Летище "Варна". Според българското законодателство, докато тече такава процедура, длъжностни лица, както и страни по производството, нямат право да коментират случая, а какво остава това да се случва по медиите", твърди лидерът на "Атака".

Сидеров цитира в писмото си вътрешните разпоредби на МВР, според които служител на полицията няма право да се изказва пред медиите, без да е получил официално разрешение за това от пресцентъра на МВР.

"Началникът на ОДП-Варна Нанков отказа на народни представители да отговори лицето Костадин Колев служител ли е на МВР и получил ли е задължителното разрешение от пресцентъра на МВР да коментира досъдебно производство по медиите", посочва националистът и отправя следните въпроси до Цветлин Йовчев.

- Лицето Костадин Колев служител ли е на МВР?
- Защо Колев нарушава законите и коментира пред медиите течащо досъдебно производство?
- Разрешавано ли е на Колев и ако да, кой му е дал това разрешение да коментира досъдебно производство пред медиите?
- Защо Колев, в качеството си на полицейски служител, ако е такъв, клевети мен и партия "Атака" пред медиите?

Както Dnes.bg вече писа, още вчера прокуратурата започна разследване на поредния скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Това стана факт, след като националистът и депутати от партията му участваха в словесен сблъсък в самолета за морската ни столица с културното аташе на Франция, а по-късно, вече кацнали, участваха в спречкване с пътници на летището.

Според прокуратурата при свадата са пострадали двама души - Димитър Бахнев и полицаят от "Гранична полиция" Костадин Колев, който се опитвал да овладее ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase