Волен Сидеров. Снимка: БТА

Днес от 13 часа се организира протест пред Съдебната палата под надслов „Имунизирай България от Волен Сидеров“.

Гражданите искат да внесат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с настояване за сезиране на прокуратурата и снемане на депутатския имунитет на Волен Сидеров. В понеделник вечерта стана ясно, че Сидеров е предизвикал скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Сидеров нападнал словесно френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Волен Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин.

Не г-н Сидеров, а България и гражданското й общество имат нужда от имунитет срещу произвола и насилието, което български народен представител си позволи за пореден път да упражни върху граждани. Напълно неприемливо и арогантно е всяването на страх и физическата саморазправа от страна на лидера на парламентарно представена политическа партия, обясняват организаторите на протеста.

Засега почти 2000 души са заявили участие в протеста в социалната мрежа Facebook.

Междувременно във Facebook се създаде и група в защита на лидера на Атака. Тя се казва „Защити Волен Сидеров от поредната провокация“. Членовете и администрацията смятат, че скандалът с националиста и бил направен изкуствено.

От 12 часа пък "Атака" организира протест в подкрепа на Сидеров, отново пред Съдебната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase